YEMEK BORUSUNUN ORTASINDA OLAN TÜMÖRLERE YAKLAŞIMIMIZ

Yemek borusunun ortası, soluk borusu ile kalbin arkasına denk gelmektedir. Buradaki tümörleri çıkarırken en önemli konu tümörün tamamen ve yeterli sınır ile çıkarılmasıdır.
Tomografi Videosunu gördüğünüz hastada kemoradyoterapi sonrası tümörün hala kalınlığını koruduğu görülmektedir (Video). Bu hastada önce sağ göğüs boşluğundan başlıyoruz ve ameliyatı tek delikten (4 cmlik kesi) gerçekleştiriyoruz (Resim 1 ve 2).


Ardından hastayı sırt üstü çevirip, karın bölümünde mideyi tüp haline getirip sol boyun bölgesine çekiyoruz ve orada kalan yemek borusu ile mideyi birbirine birleştiriyoruz. Bu aşamayı da karına açtığımız üç delikten yapıyoruz (Resim 3).

Sol boyun bölgesinde ise tek bir kesi oluyor (Resim 4).

Bu ameliyatta yemek borusunun %80-90’ı çıkmış oluyor. Yani mide tüpü yeni yemek borusu oluyor (Resim 5).


Bu ameliyatın tıbbi adı “Minimal İnvaziv Modifiye McKeown Özofajektomi”dir (Resim 6).

 

 

 

PAYLAŞ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Son Yazılar

Dev Mide Hernisi

Dev Mide Hernisi Hangi hastalara ameliyat yapılmalıdır? GÖRH hastalarının sadece %2-3’ü cerrahi tedavi gerektirmektedir. Genç yaşta olup (40 yaş öncesi), ilaç kullanmadığı zamanlarda şiddetli şikâyetleri

DEVAMINI GÖR »

Reflü Tedavisi

Reflü Tedavisi Şehirleşme ve yaşam tarzımızın değişmesi sonucunda yeni bir hastalıkla tanıştık. Gastroözofajiyal reflü (kısaca reflü) adı verilen bu hastalık midedeki asit içeren salgının yemekborusuna

DEVAMINI GÖR »